Lichter leven

living a lightstyle

BOEKEN

IHMLEAOMH LRIK HEB ME LIEF EN ALLES OM ME HEEN (IHMLEAOMH)
5 ESSENTIES OM VRIJ TE LEVEN

Op donderdag 27 november 2014 verscheen ons derde boek bij BBNC Uitgevers: Ik Heb Me Lief En Alles Om Me Heen. Waar het precies over gaat, lees je hieronder.

Inzicht, Zelfcompassie, Stilte, Vertrouwen en Vrijheid: in Ik Heb Me Lief En Alles Om Me Heen worden deze vijf menselijke essenties uitgediept. Kwaliteiten waarover we allemaal beschikken, maar die we in de snelheid van het bestaan grotendeels zijn vergeten. Door deze essenties af te stoffen lukt het steeds beter om vrij te leven, vanuit onze ‘echte ik’; onze vredige en wijze aard, ontdaan van stress en angst, die het leven omarmt. Lastig? Gelukkig krijgen we hulp van onze innerlijke uil, de stem van onze persoonlijkheid in balans.

Inclusief mediaties en – geheel passen bij ons digitale tijdperk – energetische emoticons om iemand via gedachtekracht positiviteit te sturen. 

Fidessa Docters van Leeuwen en Kirstin Hanssen komen in dit boek tegemoet aan de diepe spirituele behoefte van moderne aardelingen in een hyperactieve maatschappij. ‘Als jij van belang bent voor jezelf, dan is de wereld dat vanzelf ook, want jij bent onderdeel van het grotere geheel.’

IK HEB ME LIEF EN ALLES OM ME HEEN (IHMLEAOMH) ISBN 978 90 453 1622 2, € 12,95) is verkrijgbaar bij de boekhandel (bestel lokaal, steun je plaatselijke boekhandelaar!) of online via o.a. Bol.com.

zoete zin coverbeeldZOETE ZIN

In april 2013  verscheen ons nieuwe boek Zoete Zin bij BBNC Uitgevers! En met succes: binnen een maand kwam er al een tweede druk van Zoete Zin uit. Intussen is de derde druk een feit!
We zijn zelf erg blij met het boek, want nu hebben we eindelijk onze zoete lievelingsrecepten in gedrukte vorm gebundeld en hoeven we niet meer met onze aantekeningen of computer in de keuken te staan. Hierbij de boekomschrijving:

Heb je zin in zoet? Wil je iets lekkers eten dat gezonde voedingstoffen bevat en bovendien je zoete drang écht bevredigt? Dan is Zoete Zin iets voor jou!

Vriendinnen Fidessa Docters van Leeuwen en Kirstin Hanssen gingen de uitdaging aan om 40 dagen zonder geraffineerde suiker te eten en kwamen tot de conclusie dat ze suikerverslaafd waren. Ze gooiden het roer om en genieten sindsdien van hun zelfgemaakte lekkernijen met gebruik van natuurlijke zoetmakers.

Healthy & happy candybars om zonder schuldgevoel van te snoepen, voedzame ontbijtmuffins, snacks met superfoods en yummie brownies met  zoete aardappel… Zoete Zin bevat meer dan 50, merendeels plantaardige recepten met steeds tips voor variatie. Ofwel: Try-Feel-See!

Daarnaast bevat deze praktische gids voor gezonde zoetekauwen het ‘40 dagen zonder suiker plan’ plus een uitgebreid merkenoverzicht met budgetvriendelijke alternatieven, informatie over suikervervangers en nog een half pond tussendoortjes in de vorm van meditatie en mindfulness. Zoete Zin past bij iedere levensstijl!

Zoete Zin (ISBN 978 90 453 1596 6, € 9,95) is verkrijgbaar bij de boekhandel en bij de adresjes HIER genoemd of online via o.a. Bol.com.

LICHTER LEVEN

Cover Lichter leven‘Eindelijk een fijn zelfhulpboek’ – Margriet
‘Dankzij Lichter leven kun je nu gewoon thuis wat ’licht’ in je leven brengen’ -Sp!ts
‘De tekst is eerlijk en ontroerend’ – Lof Magazine

Lichter leven, wie wil dat nou niet? Maar hoe doe je dat eigenlijk? Volgens vriendinnen Fidessa Docters van Leeuwen en Kirstin Hanssen is lichter leven boven alles leven vanuit bewustzijn. Je lijf voelen, je eigen continu veranderende moods en reacties op anderen (h)erkennen… De ene dag lukt dat beter dan de andere. Kies voor een glimlach en het gaat al meer vanzelf!

Aan Lichter leven ging tien jaar navelstaarderij, het verslinden van een bibliotheek aan zelfhulpboeken en het volgen van uiteenlopende therapievormen vooraf. Ook volgden de auteurs opleidingen en cursussen op het gebied van NLP, healing, reiki en yoga. En toen waren ze dus verlicht. Alhoewel? Het leven blijft vol met uitdagingen en de bijbehorende emoties.
Toch omarmen Fidessa en Kirstin dagelijks hun lightstyle. Door steeds te kiezen voor opbouwende gedachten en door het nemen van positieve beslissingen. En dat lukt als hun gevoel en lijf in balans zijn.

In Lichter leven delen Fidessa en Kirstin in zeven hoofdstukken hun visie op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied aan de hand van persoonlijke ervaringen en alledaagse voorbeelden. Onderwerpen als liefde, vriendschap, persoonlijke groei, stress en verlies worden uitgebreid belicht.

De auteurs geven inzichten, tips, krachtspreuken, twintig-seconden-meditaties en yoga- en ontspanningsoefeningen, met hier en daar een vleugje mindfulness en zelfhealing. Lichter leven is down-to-earth en met humor geschreven, kortom: een lightstyle inspiratieboek.

Lichter leven verscheen in mei 2013 bij BBNC uitgevers.
ISBN 978 90 453 1438 9
€ 14,95

ENGLISH? Read the review HERE to find out more!

 

Advertenties

9 thoughts on “BOEKEN

 1. Goedemorgen Fidessa,

  Zaterdag hebben mijn man en ik jou ontmoet op a day@the park, ons eerste buitenfestival, jij hebt toen een prachtig gedicht geschreven voor ons, “samen”, ons gedicht krijgt een mooi plaatsje in ons huis. Mijn man wilde je nog reiki gaan geven maar je was zo druk met dichten en ineens was je weg. Wij hebben in ieder geval genoten van een geweldige dag!

  Morgen wordt een hele lieve vriendin van ons 60 jaar en ik wist nog niet wat ik haar cadeau moest geven, wel dat het een bijzonder cadeau voor een mooi mens moest worden tot ik jou ontmoette en je vertelde over het boek dat jullie hebben geschreven.
  Dus vandaag heb jullie boek besteld voor haar bij bol, ik denk dat ze er heel blij van wordt.

  Liefs en groetjes,
  Belkiz Klein.

 2. Pingback: Samen mediteren voor een lichter leven

 3. Pingback: Op bezoek bij hannah SIRC | Lichter leven

 4. Pingback: Een lesje in vredelievendheid | Lichter leven

 5. Hallo Fidessa,

  Mooie en inspirerende WordPress blog, ziet er goed uit! Op deze manier kan ik inspiratie op doen voor mijn eigen WordPress Blog ‘De nieuwe WordPresser’, http://denieuwewordpresser.wordpress.com/ =)

 6. Pingback: “4 weken zonder suiker”-challenge | Verslag week 4 - How about healthy?

 7. Jullie boekje “zoete zin” heeft me geïnspireerd om 4 suikervrije weken te doen. Een hele ervaring en ik ben me veel bewuster geworden van mijn zoete zin en ga er zeker en vast enkele goede gewoontes aan overhouden. Ik kan het iedereen aanraden om het eens te proberen. Op mijn blog bracht ik er verslag van uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s