Lichter leven

living a lightstyle

VerYIN je leven!

Een reactie plaatsen

DSC03943Een nieuw jaar; nieuwe mogelijkheden. Heb je weleens Yin Yoga beoefend? Go for it. Wij zijn fan.
Yin Yoga is een relatief jonge vorm van yoga die zich richt op het ontspannen van de spieren en het bereiken van het bindweefsel. Yin Yoga-poses worden tussen de drie en vijf minuten aangehouden, omdat bindweefsel langzaam verlengt.
Natuurlijk was het ook voor ons even wennen om zolang in een houding te blijven: ‘Hallo, dat is toch saai!?’. Totdat je (eindelijk) in de gaten krijgt dat alle stemmingen die bij je opkomen terwijl je de beoefening doet, ook weer voorbij gaan en je achterblijft met een enorm gevoel van ruimte in jezelf én zelfs een diepe ontspanning ervaart. Door stil te zijn word je ook opener. Ervaar het zelf. En geloof mij, als je écht wilt uitrusten, trakteer jezelf dan op een lesje Yin.
Wist je dat Yin Yoga ook helpt bij: angst, slapeloosheid, verdriet, stress, onrust, pijn en stemmingswisselingen? Als het even kan volgen we – naast onze eigen practice: dagelijks de mat uitrollen en aan de yoga – de meer dynamische klassen en de Yinlessen bij Delight yoga. Zo zijn bij ons Yin en Yang in balans!

Om jou en ons te inspireren schreef Skadi van Paaschen, Yin Yoga teacher, een boek over Yin Yoga: ‘Yoga geeft ruimte’. Ze reist regelmatig naar India om steeds haar kennis te verdiepen. Paaschen is tevens leerling van de beroemde yoga teacher Paul Grilley. Haar dagelijkse yogapractice bestaat uit Ashtanga yoga, yin yoga en meditatie. In haar boek vertelt ze vanuit eigen ervaring hoe Yin Yoga zelfs mensen met blessures weer in beweging kan krijgen. Geweldig toch? Ook biedt ze drie mooie lessen om hart, hoofd en lichaam te kalmeren. Heerlijk om zelf te doen met je lievelingsmuziek op de achtergrond.

 

Advertenties

Auteur: fidessadicht

www.lightstylecreations.nl voor mijn boeken. www.warriorsoflight.eu voor selfcare gifts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s