Lichter leven

living a lightstyle

Lichtjes #3: Harry

Een reactie plaatsen

HARRY-TUNE-YOI
In april lanceerde Annouk Post (creatief bureau YOI) in samenwerking met Charlotte en Marieke van Charlie + Mary het merk Harry. Harry’s slogan is een mooie en luidt: Find your tune. Want als je ‘in tune’ leeft met jezelf dan zul je automatisch ook bewustere beslissingen maken die de planeet ten goede komen. Het eerste Harry product is dan ook een tanktop van biologisch katoen, fairtrade geproduceerd in samenwerking met sustainable fashion brand People Tree. We like! Ook zijn we fan van de shopper met geniale tekst Don’t worry be Harry. Naast producten produceert Harry ook leuke events, zoals de Harry talkshows waarin inspirerende gasten aan het woord komen over hun ‘tune’ en waarbij duurzaam ondernemerschap belicht wordt. Genoeg reden dus om Annouk Post en haar merk Harry tot Lichtje van de maand te dopen en Annouk een paar vragen te stellen!

Annouk Post

Annouk Post

Hoe is het idee voor Harry ontstaan?
In 2007 schreef ik het verhaal op papier. Geïnspireerd op de vriendschap van mij en mijn opa Harrie. Hij overleed al toen ik 8 was, maar is sindsdien een soort beschermengel voor mij. Ik heb met verschillende mensen om de tafel gezeten, maar met Charlotte en Marieke voelde het gelijk goed!”

Dus Harry is geen fictieve opa, hij heeft echt bestaan!
“Yes! Harrie was mijn opa, hij had ook dezelfde rode haren als ik, dat schepte ook een band.”

De slogan van Harry is ‘Find your tune’. Hoe zorg jij ervoor dat je dicht bij je eigen tune blijft?
Vooral heel veel plannen, overzicht houden van de vele projecten, soms best lastig. Maar ik plan ook bewust vrije tijd in. Het voordeel van veel freelance werk is dat ik de vrijheid heb om spontaan een vriendin te bellen voor koffie. Dat is het meest relaxte voor mij, lekker bijkletsen in gezellige cafeetjes. Mijn zus en haar kinderen bezoeken maakt me ook heel blij!
Verder doe ik aan yoga, luister ik graag naar mantras en wandel ik regelmatig in het Vondelpark!”

Dat klinkt ons als muziek in de oren! Heb je nog tips voor onze lezers om hun tune te (her)vinden?
“In het boekje ‘Find Your Tune’ dat je zowel los kunt kopen als in de Harry giftpack aantreft zitten lege bladzijden waar je je tune op kunt schrijven. Daar moet je echt even voor gaan zitten.. Maar het brengt veel bewustwording in gang.
Vragen als ‘Wat zijn de kleine alledaagse dingen waar jij blij van wordt?’, ‘Wat doe je te weinig maar maakt jou heel blij?’, ‘Welke persoonlijke bijzondere dingen vallen jou altijd op en maken je blij?, bijvoorbeeld iemand die gedag zegt of iemand met een stippelshirt, maar ook ‘Wat zijn de grote gelukkige life events voor jou?’. Door deze dingen op te schrijven en bijvoorbeeld op je prikbord te hangen of de koelkast werkt het als een soort reminder.”

Harry01
Wat zijn je toekomstplannen met Harry?

“We zijn nu nog volop bezig met Harry’s Gallery Club en de daarom heen geplande events. Verder wordt Harry ook uitgezet in andere coole stores door het agentschap van Charlie + Mary! We hopen dat het hemd en boek mensen helpen herinneren dichtbij zichzelf te blijven.”

Waar heb je vandaag vreugde over gevoeld?
Dat mijn emailbox weer leeg was! Dat een opdrachtgever blij was met mijn voorstel. En dat ik lekker gek heb gedaan met een goede vriendin Littal. We hebben samen gestudeerd aan de modeacademie en zijn lang huisgenoten geweest. Als ik haar zie voel ik me altijd 15 jaar jonger en zingen we luidkeels op de fiets!”
Foto 2
Op welke wijze geef jij licht of wil je graag licht geven aan de wereld?
“Tijdens een yogalesje dat ik via internet volg zegt de yogajuf altijd: ‘May the light within me, bounce to the light within you…’
Uiteindelijk zijn we allemaal van sterrenstof en licht.. Ik probeer mensen te inspireren om dichtbij zichzelf te blijven, door dit zelf zoveel mogelijk te doen.”

Bedankt Annouk en Harry on girl!

Voor meer informatie over het werk van Annouk Post zie www.yoi.nu.
Alles over Harry vind je HIER!

Fotografie: Dim Balsem

Plaats een reactie