Lichter leven

living a lightstyle

Lichtjes #1: La Nonette

Een reactie plaatsen

La Nonette

Manon Bijkerk a.k.a. La Nonette

‘Lichtjes’ is de nieuwe rubriek op Lichter leven!
Hierin geven we aandacht aan inspirerende mensen: lichtbrengers die met hun positieve levenswijze, kunst, activiteiten of op welke manier dan ook het leven van anderen verrijken. 

Vorige week ontdekten we aan de muren bij Beter & Leuk (en op ansichtkaarten en tasjes) de prachtige illustraties van La Nonette. Werk waar we direct vrolijk van werden! Daarom is Manon Bijkerk, de kunstenaar achter La Nonette, het eerste ‘Lichtje’ op dit blog en stelden we haar de volgende vragen:

Je tekent over de kleine dingen in het leven, omdat deze vaak de grote dingen blijken te zijn, lezen we op je website. Wat trekt je zo aan in het kleine?

“Mensen vergeten soms stil te staan en te genieten een vriendelijk gebaar, een goed gesprek, een mooie omgeving of een knuffel. Ik denk dat juist hieruit uiteindelijk de meeste voldoening te halen valt. Ik kan zelf eigenlijk ook nogal een piekeraar zijn. Misschien maak ik daarom graag werk wat anderen juist hun zorgen even doet vergeten.”

Aleid
Wat/wie gaf je vandaag een gevoel van vreugde?
“Ik geniet heel erg van lekker eten en was erg blij met mijn ontbijt vanochtend, bestaande uit havermout met amandelmelk en walnoten én een smoothie. Ook genoot ik van de afscheidskus van mijn vriend, vlak voordat ik naar mijn bijbaan vertrok.”

smoothie
We hebben allemaal een puur vuur, een liefdevolle vlam in ons. Op welke wijze geef jij licht of wil je graag licht geven aan de wereld?

“Ik maak de wereld graag een beetje mooier of vrolijker met mijn werk. Als ik iemand heb geraakt of heb doen glimlachen – of allebei! – dan heb ik mijn werk goed gedaan.”

En of La Nonette haar werk goed gedaan heeft!
Naast Beter & Leuk exposeert La Nonette ook bij Koko Coffee & Design in Amsterdam.

tasjes-cat

La-Nonette_Unicorn
All images © La Nonette

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s