Lichter leven

living a lightstyle

Voel je voeten

Een reactie plaatsen

kure-bazaar-vernis-nail-colorsIn ons boek wijden we er uitgebreid over uit: door jezelf elke dag weer opnieuw te ‘aarden’ of te ‘gronden’ sta je sterker met beide benen in het leven. Door goed geaard te zijn, zit je stevig in je lijf en minder in je hoofd en dat heeft zo zijn voordelen. Je lichaam is immers de tempel waarin je ziel huist en daardoor ook een spreekbuis voor je intuïtie. Je kunt vaak aan de reactie van je lichaam voelen of iets wel of niet goed voor je is. Denk maar eens aan de hartkloppingen die je voelt als je in een gevaarlijke situatie verkeerd of aan hartsprongetjes van vreugde.

Voel je voeten dus! Dankzij het beoefenen van yoga kom je al behoorlijk ver om je bewustzijn naar je onderdanen te verplaatsen. Echter zijn er nog tal van andere manieren om je voeten meer aandacht te geven. Zet ze bijvoorbeeld bewust op de vloer neer als je ’s ochtends uit bed stapt en wiebel vervolgens met je tenen. Na het douchen, of ’s avonds voordat je gaat slapen, is het heerlijk om je voeten een ontspannende massage te geven. Last van koude voeten? Masseer je voeten en onderbenen dan regelmatig met Weleda Arnica Massageolie of neem een voetbadje waaraan je een dop arnica-olie toevoegt.

Ook, of beter gezegd JUIST, tijdens de donkere maanden kun je je voeten extra verfraaien door je teennagels te lakken. Nu is nagellak best wel een chemisch goedje. Toch zijn er merken die hun nagellakken vergroent hebben. Onze favorieten: SpaRitual (100% veganistisch, zonder DBP, tolueen en formaldehyde), Scotch Naturals (op waterbasis), Kure Bazaar (85% natuurlijk, zonder petroleum) en Hopscotch Kids (op waterbasis). Alle genoemde merken zijn niet op dieren getest.

Verkoopinfo:
Weleda Arnica Massageolie is verkrijgbaar bij de drogist,
SpaRitual vind je bij C. cosmetics & care, Scotch Naturals en Hopscotch Kids bij Green Jump,
Kure Bazaar is bij de Bijenkorf te koop.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s