Lichter leven

living a lightstyle

Zijn waar je bent

Een reactie plaatsen

Picknick met Thich Nhat Hanh, Waldbröl, Duitsland

Picknick met Thich Nhat Hanh, Waldbröl, Duitsland © Fidessa Docters van Leeuwen

Onze Cirkel van Licht #2 was heel bijzonder. Samen met 9 anderen (waaronder een meisje van 9 jaar!) kwamen we dichterbij onze vredige kern tijdens het zingen van de mantra Ong Namo Guru Dev Namo. Daarnaast begeleide Kirstin de deelnemers tijdens een uitgebreide versie van de meditatie ‘Reizen naar de Regenboog’ uit Lichter leven. We kijken uit naar de volgende editie van Cirkel van Licht, in september rondom de Volle Maan (houd ons blog in de gaten als je mee wilt doen).

Fidessa sprak gisteren over haar ontmoeting met de bekende Boeddhistische Zen-monnik Thich Nhat Hahn (ook Thầy genoemd) en over hoe Thich liefdevolle aandacht voorleeft.

Dit is wat Fidessa vertelde:

Liefdevolle aandacht gaat over richten en geven. Zelfs als je geest je afleidt. Wat natuurlijk voortdurend gebeurt.

Liefdevolle aandacht in de praktijk betekent zijn waar je bent. Ondanks de pressie van de drukke maatschappij jezelf er steeds aan helpen herinneren dat je bent waar je moet zijn.
Maar hoe doe je dat dan?

Als je op de fiets ziet, voel dan – al is het maar één keer – hoe je voeten op de trappers staan en je voeten kracht zetten om de fiets in beweging te brengen. Voel hoe je handen de handvatten van het stuur omhelzen. Je ruikt de frisse geur van de nazomer. Misschien ervaar je de wind op je huid of je haar. Je zintuigen, zijn de hulpmiddelen om te zijn waar je bent.
Fiets je nooit, maar wil je wel liefdevolle aandacht beoefenen, kies dan een andere activiteit. Thee drinken, tandenpoetsen, schoonmaken. Door de ervaring zintuigelijk te maken blijf je simpelweg aanwezig. Mediteren terwijl je bezig bent, wat een tijdwinst!

Zo richt je je geest en geef je aandacht aan wat er gebeurt en maak je  van je leven een waar kunstwerk. Word je afgeleid? Het mooie is, iedere moment is een nieuwe kans…

© Lightstyle Creations – F. Docters van Leeuwen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s